Se tunne, kun kiekot ovat turvassa

26.02.2018

Jämsän kristillisen opiston yrittäjyyden pitkän valinnan opiskelijat osallistuivat menestyksekkäästi Keski-Suomen alueen opiskelijayritysten messutapahtumaan.

Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -messutapahtumassa Jyväskylässä esittäytyi tiistaina 6.2.2018 33 uutta nuorten perustamaa NY-yritystä. Kolme yritystä valittiin Keski-Suomen alueen edustajiksi valtakunnalliseen finaaliin. Opistomme kolmesta nuorisoyrityksestä yksi, Nypas, ylsi finaaliin voittamalla paras NY-yritys -palkinnon ja kaksi muutakin nuorisoyritystä (Puultava ja Kiekko-Shop) keräsi positiivista palautetta reippaasta ja aktiivisesta toiminnastaan.

Nypas Ny työllistää neljä aktiivista nuorta. Energiset nuoret ovat kehittäneet aivan uudenlaisen innovaation, tuotteen jääkiekkojen kuljetukseen ja säilytykseen. Jääkiekon harrastajat tunnistavat, miten kiekot lojuu yleensä kassien pohjalla. Nypas on ratkaissut tämän ongelman. Now your pucks are safe - kuten yrityksen nimen taustakin kertoo. Lisää kuvia ja tietoja löydät täältä:https://www.instagram.com/nypasny/https://holvi.com/shop/nypasny/

Yrittäjä Eevert Holma kuvailee yrittämistä näin: "Tosi mukavaa on ollut tähän mennessä, ja hauska varsinkin tuo tuotekehittely, kun tuote on kokonaan alusta asti suunniteltu itse. On kiva myös kun saa itse päättää kaikesta mitä tehdään ja miten edetään. Tuolla NY-vuosiyrittäjänä -jutulla voi opetella pienellä riskillä yrittäjyyttä". Yrittäjä Robert Kangas on samaa mieltä: "Yrittäjänä toimiminen on ollut mielenkiintoista! Tuntuu hyvältä, että tuote on mennyt kaupaksi".

Nuoret ovat innoissaan menestyksestään messutapahtumassa. Yrittäjä Silvia Laurila kuvailee voittoa näin: "Oli kiva voittaa, koska olemme tehneet tosi paljon töitä meidän yrityksen eteen, ja tuli tosi hyvä fiilis kun siitä ahkerasta työstä palkittiin". "Voittaminen oli todella hienoa, emmekä messuille mentäessä uskoneet, että voittaisimme paras NY-yritys -palkinnon. Voittaminen antaa lisämotivaatiota yrityksen kehittämiseen ja tuotteen myyntiin", sanoo Robert. Myös Eevert toteaa: "On loistava fiilis tietenkin, kun saa tunnustusta kovasta työstä. Ahkerasti otettiin kontaktia asiakkaisiin ja esiteltiin tuotetta. Voiton jälkeen tuntuu, että meidät otetaan nyt enemmän tosissaan yrityksenä".

Yrittäjyyden pitkän valinnan opiskelijat käyttävät alustanaan Nuori Yrittäjyys ry:n kehittämää (NY) Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa. Ohjelmassa 15-21-vuotiaat nuoret pyörittävät yhden lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiään. Silvia arvostaa tähänastisia kokemuksia yrittäjänä ja yrittäjyysopiskelijana: "Yrittäjänä oleminen on siistiä ja palkitsevaa, ja yrittäjyyden pitkältä valinnalta olen saanut just sitä, mitä odotinkin: kokemusta ja näkökulmaa yrittäjyyteen".

Onnea koko opistomme yrittäjyysopiskelijaporukalle ja menestystä Helsingin finaaliin!